Zomaar een dagje

Het is altijd een verrassing als je er zo maar een dagje erop uit kunt. Voor ons was dinsdag zo’n dag. Heerlijk even struinen door de natuur.Gewoon op een doordeweekse dag. Onze bestemming was de Ninglinspo. Een berg riviertje in de Belgische Ardennen. De aparte naam dank deze aan een foutje van de cartograaf in een ver verleden.  Je vind er rotspartijen met namen als petit Chaos en Grande chaos, Bain d’Hermès en Bain des Naïades. Mooie watervalletjes en kleine bassins. Het is een gewilde plek bij wandelaars zowel uit België zelf als uit Nederland.  Op een eerder moment dat we er waren zijn we zelfs doorgereden naar een andere plek omdat we niet konden parkeren zo druk. Mijn laatste bezoek aan deze plek vorig jaar liep uit op een valpartij van mij. Dus dinsdag had ik een nieuwe kans om te kunnen genieten in dit prachtige gebied.. Natuurlijk gingen de camera en bijbehorende attributen mee, evenals een lunch en natuurlijk onze Bruc. Deze laatste geniet ook enorm van onze tripjes en hoewel het fotograferen met hem erbij niet altijd even makkelijk gaat hoort hij gewoon bij ons en mag ie gewoon mee.

Bruc kijkt nieuwsgierig mee.
Petit chaos

Tijdens onze wandeling langs het water vinden we diverse prachtige plekjes. We lopen dan ook net erg ver en staan regelmatig stil om even “vlug” een plaatje te schieten. We lopen via de makkelijke weg weer terug naar de auto. Zo’n extra vrije dag is al weer snel om.

Weer afspoelen voordat we weer de auto in gaan.

5 gedachten over “Zomaar een dagje”

    1. Dank je Cees. Het is inderdaad een prachtig gebied. Bij nat weer is het er wel wat moeilijker begaanbaar door de modder en de natte stenen. Veel plezier in ieder geval en ik zie de foto’s wel verschijnen.

  1. Dag Hetwie

    Wat een mooie herfst foto’s.
    De foto “De hele rivier zit vol met kleine watervalletjes” mooi qua compositie.
    Zo te zien hebben jullie met zijn 3tjes genoten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.