Weer terug in de Auvergne

De masterclass natuurfotografie in de Auvergne van Nando met mij als assistent zit er weer op. Door de hele corona toestand toch anders dan anders. De masterclass van Mei was verzet naar September. Omdat er al één in September stond, werden het er twee achter elkaar. Twee weken van heel verschillende weeromstandigheden. We arriveerden met een temperatuur van rond de dertig graden met een heldere hemel en verlieten onze logeerplek “La Fougeraie” met een temperatuur van ergens rond de vijf graden en een grijze lucht.

De locaties waar we naar toe gingen zijn geen erg druk bezochte plaatsen, vooral niet buiten het seizoen, en gaven onze deelnemers ruimte genoeg om toch een beetje afstand van elkaar te bewaren.

Op gepaste afstand

Voor mij zijn het allemaal locaties die ik meerdere malen bezocht heb. Hoewel ze nog steeds een enorme aantrekkingskracht op me hebben, vind ik het toch moeilijk om een foto te maken die ik niet al gemaakt heb. Bij de waterval en met de Melkweg is het me toch gelukt. Al zeg ik het zelf.

In het waterbekken klimmen om de waterval op deze manier vast te leggen. Het leverde wel even koude voeten op.
De oude landrover in het veld onder een prachtige sterrenhemel met de Melkweg als bonus

De eerste week is zeer geslaagd. Als de laatste deelnemer voor die week op zaterdag is vertrokken, begint het te regenen en het houdt eigenlijk niet meer op totdat de eerste deelnemer voor de tweede week arriveert.

In de tweede week hebben we eigenlijk toch nog wel geluk met het weer. We kunnen om de regenbuien heen plannen. Terwijl de buienradar aangeeft dat het gaat regenen valt het allemaal gelukkig wel mee en gaan we gewoon op pad. In tegenstelling tot de eerste week hebben we nu prachtige wolkenluchten en mooie mistige ochtenden. Helaas is er deze week geen heldere hemel. Desondanks wordt er met enthousiasme geleerd en gefotografeerd. De sfeer onder de deelnemers is er niet minder om.

Eigenlijk is zo’n week veel te snel voorbij. Zelfs de twee weken zijn omgevlogen. In onze fb groep van de masterclass Auvergne zie ik nog voordat we thuis zijn diverse foto’s verschijnen. Stuk voor stuk plaatjes door de deelnemers met enorm enthousiasme gemaakt. Leuk is het om te zien hoe andere oud deelnemers hier weer op reageren. Vaak terugkijkend op de week die ze zelf met ons in dit prachtige gebied hebben doorgebracht.

6 gedachten over “Weer terug in de Auvergne”

  1. Heel goed omschreven Hetwie die 2 weekjes bij La Fougeraie aangevuld met jouw prachtige foto’s.
    Wat een mooie, gezellige maar ook intensieve week hebben we daar beleefd. Voor mij is deze masterclass meer dan geslaagd. Jij en natuurlijk ook Nando super veel dank daarvoor.

  2. Weer ’n mooie ervaring voor jullie en te lezen van de deelnemers ook ’n geslaagde. Heerlijk fotograferen in zo’n mooie omgeving. Je foto’s zijn weer geslaagd.

  3. Als oud-deelnemer is het gewoon genieten van alle foto’s die ik op “FB Masterclass Auvergne” zie.
    Het was in september 2019 een mooie week waarin we van jou en Nando veel hebben geleerd.

  4. Mooie foto’s weer na deze masterclass van Nando en jou. In mijn ogen prachtige verschillen juist door de wisselende weersomstandigheden..
    Ik geniet even mee op deze manier..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.