Weekje Duitsland

We hadden deze zomer maar een korte vakantie. Een zestal dagen en de voorwaarde is dan ook dat Bruc mee gaat. Als je maar zo’n korte vakantie hebt, waar ga je dan naartoe. Wij kozen voor Duitsland. Neuerburg aan de Enz. Zo’n 18km van de grens met Luxemburg. De camping die ik uitgekozen heb is erg kleinschalig en in het bezit van Nederlanders . Het merendeel van de gasten is Nederlands. ( dat laatste had ik eigenlijk niet in de gaten totdat we er waren) Helaas is het zwembad, door een overstroming vorig jaar van het riviertje waar de camping aan ligt, gesloten. Het riviertje de Enz staat nu, net zoals vele riviertjes vrijwel droog. Dat vond ik dan ook wel weer jammer. Voor ons is de camping een prima uitvalbasis voor onze wandelingen. Het belangrijkste vind ik altijd dat het schoon is.

Op de receptie vinden we een folder van de Teufelsschlucht. Een zandsteenplateau met rosten en spleten. Wat voor ons bijna niet voor te stellen is, maar 190 miljoen jaar geleden was dit gebied nog de zeebodem.
Natuurlijk brengen we dan ook een bezoek aan deze drukbezochte Teufelsschlucht. Het is een leuke wandeling en het is er redelijk koel. Als het mogelijk is loopt Bruc lekker los en ook hij vermaakt zich prima. Het is een redelijk pittige wandeling maar wel de moeite waard.

We hebben onze wandeling voor vandaag gehad en gaan lekker terug naar de camping. Gewoon lekker voor de tent zitten met een goed boek is ook fijn.


Na een relaxte avond en ochtend besluiten we eens dichter in de omgeving te kijken. We vinden een kasteel waarvan een deel duidelijk gebruikt wordt als hotel. De Jugendburg Neuerburg. We kunnen er gewoon binnenlopen. Het heeft 90 bedden, een speeltuin, terras, vuurplek enz. Er wordt goed gebruik gemaakt van de ruïne. Van een klimwand op de buitenmuur tot teambuildingsdagen en middeleeuwse feestjes en zelf een escaperoom behoren tot de mogelijkheid. Wij liepen alleen even het openbare gedeelte binnen om de burcht te bekijken.

Na het bezoek aan de burcht, lopen we nog even door het stadje zelf. Het heeft niet de uitstraling die ik verwachtte en helaas staat de waterval die ik op foto’s gezien heb droog. Het park is wel de moeite waard om even een bezoek aan te brengen. Het is wederom een warme dag en we houden het dan ook voor gezien.
Omdat het gebied zelf waar we zitten niet zoveel te bieden heeft wijken we uit naar Luxemburg. Na een ritje van 20 minuten zijn we in Vianden. We zijn hier al wel eerder geweest. We maken een wandeling langs de stadsmuur. De burcht is niet toegankelijk met honden dus die slaan we dan ook over. Beneden in het centrum gaan we even lekker op een terras aan het water zitten. Waarna Bruc even kan afkoelen in het water.

Omdat het nog redelijk vroeg is rijden we naar een andere burcht. Chateau fort Brandenburg. Hoewel het een echte ruïne is, blijkt wel dat hier ook feesten en partijen plaatsvinden. Het fort is vrij toegankelijk en naast ons zijn er nog maar twee andere bezoekers. Bruc loopt heerlijk door de ruimtes te struinen achter ons aan. Als we uiteindelijk buiten komen zijn we allemaal op van de warmte en gaan we terug naar de camping waar Bruc nog even lekker kan afkoelen in het water.

Na een nacht, die overigens ineens best koud was, besluiten we de volgende dag laat in de ochtend een wandelpad te nemen wat vlak achter de camping begint. Het is een rondje en eindigt ook weer op hetzelfde pad. De route is 9 km en best wel gevarieerd. Met de warmte zijn we blij dat we ook door de bossen lopen. We hebben een lunch meegenomen en dat is maar goed ook want op onze route die wel door het stadje Ammeldingen leidt, is geen mogelijkheid iets te kopen. Of het komt omdat het zondag is weet ik niet, maar het plaatsje lijkt uitgestorven. Vlak voordat we het gebied weer uit zijn vraag ik bij lokale bewoners waar toevallig mensen buiten zijn of ik onze waterflessen nog een keer mag vullen. Uiterst vriendelijk vult de man onze flessen waarna wij onze tocht weer hervatten. Na de wandeling mag Bruc weer lekker afkoelen in de Enz en relaxen we de rest van de middag bij de tent.

Het is al weer de laatste dag van onze vakantie, morgen gaan we weer naar huis. We besluiten nog een keer naar Luxemburg te gaan. De planning is om eerst Chateau Beaufort en daarna Echternach te bezoeken. Plekken waar we samen al een keer geweest zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Bij de Burcht lopen we lekker wat rond en doen een drankje op het Terras. We lopen ook nog een eindje achter het kasteel. Omdat we geen zin hebben in een lange wandeling draaien we al redelijk snel nadat Bruc afgekoeld is weer om. In Echternach bezoeken we nog even de kerk. Als we in de gehoortuin komen waar de geschiedenis verteld wordt blijkt dat sinds ons vorige bezoek er niet veel meer van het systeem over is. Echternach zelf hebben we ook snel gezien. De terugweg voert ons langs het Lyceum een prachtig gebouw met een groot plein waar we even blijven hangen voordat we weer terug naar de camping gaan.

Dan zit de week er weer op. Het is een ochtend van inpakken waarbij Bruc in de gaten houd dat we vooral hem niet vergeten mee terug te nemen. Omdat het eigenlijk zo dicht bij huis is zijn we laat in de middag weer thuis, waar het opruimen van de spullen nog wel kan wachten tot morgen. En we gezellig de dag afsluiten en terugkijken op een gezellige relaxte week in de Süd Eifel

Ik wacht hier dan mag ik zeker mee naar huis.
Een verslag van ons eerdere bezoek aan Luxemburg
De aantrekkingskracht van kerken en kastelen op vakantie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.