Wat Ooit was

Het Land van Ooit, eens een pretpark voor de kleine kinderen. Met Reuzen, kloontje, ridders en jonkvrouwen. Sinds mei dit jaar is het park weer open voor wandelaars, nadat het park in 2007 haar deuren sloot. Een park met eeuwenoude bomen en sprookjesachtige lanen.  Aan de indeling kun je nog zien hoe het ooit geweest moet zijn. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar de jongedame die bij ons was, heeft hier menig uur als kind doorgebracht. Ze wist zich alles feilloos te herinneren. Zelfs sommige bomen hadden namen gekregen.
De poort die wij binnen gaan is niet de oorspronkelijke ingang. Het ziet er verlaten en vervallen uit. Je ziet wel dat er recent onderhoud is gepleegd aan de begroeiing. Wij begeven ons naar een pad dat leidt naar de achterkant van het Roze kasteel

pad der 1000 stappen  (7D030024)
Het pad der duizend stappen.

Het kasteel zelf ziet er niet meer zo fraai uit en de gracht ervoor is bedekt met eendenkroos en overgroeid met bomen

dichtbegroeide gracht (7D030038)
slotgracht.

Via het kasteel kom je bij de Slag bij Waterloo. Het enige wat nog van het oorspronkelijke park overeind staat. 2 soldatenhoofden zijn verminkt, maar de rest is nog in goede staat.

Waterloo (7D030029)
De soldaten van Napoleon stappen onverstoorbaar door.

Waterloo (7D030033)
soldaten van Napoleon.

Als we verder lopen zien we het oude ridderplein waar Ridders vochten om de hand van Jonkvrouwen. Deze is begroeit en zelfs het pad is hier niet meer helemaal goed begaanbaar. In de verte zien we de ruïne van het oude kasteel.

ruïne van het kasteel (7D030040)
Ruïne overwoekerd door planten.

Je vind in het park nog allerlei hoekjes waar eerst de attracties waren. Op de muren van de oude ingang, of wat er nog van over is,is graffiti gespoten.

Graffiti (7D030043)
Graffiti.

Het park maakt een verloren indruk en is toe aan een nieuw leven. Het zou zonde zijn als dit mooie plekje verloren zou gaan. Jammer is het dat het niet mee kon met de tijd waarin alles harder en sneller moet.
ik denk dat menig kind goede herinneringen aan het Land van Ooit heeft overgehouden.

geest (7D030049)
De sfeer van spelende kinderen kan ik me wel voorstellen. De geesten zijn blijven hangen.
Nu maar hopen dat er snel een nieuwe bestemming komt en het park weer in glorie wordt hersteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.