Waar vind je al die mooie dingen die je fotografeert???

Vaak komt de vraag van kennissen en fb vrienden waar ik al die mooie foto’s maak die ik laat zien op internet. En inderdaad ik kom met Nando natuurlijk op heel veel mooie plekken zowel in binnen-  als buitenland. Maar vaak loop ik ook even met mijn camera in mijn hand de deur uit omdat ik de dag ervoor iets gezien heb met het uitlaten van onze hond Bruc. Ik heb het hier dan over gewoon onze eigen omgeving. Want binnen een straal van 2 km van ons eigen huis kun je al veel dingen zien. Een mooi bloempje, een insect in eigen tuin of een konijn op het hondenuitlaatveldje. Het is er allemaal. We wonen moet ik wel toegeven vlak bij het wijkpark met daarin een grote vijver. Waar zich vele watervogels ophouden.

in ganzepas (7D011134)
In ganzenpas

Verder hebben wij ook nog eens het geluk vlak bij het kanaal te wonen. Op een dag tijdens mijn bijna dagelijkse ronde met Bruc , een rondje van 5 km van brug naar brug aan beide zijden van het kanaal,  zag ik opeens een ijsvogeltje. Ik helemaal happy, want deze had ik nog nooit echt zo stil zittend van dichtbij gezien. Dus met mobiel in de aanslag foto’s gemaakt. Tja dan zie je niet echt iets. De volgende ochtend maar mijn camera meegenomen en eigenlijk was het meteen raak. Ik had hem mooi op de foto.

Kingfisher (7D023754)
Een ijsvogel

Graag fotografeer ik ook de kleine dingen en noem dat altijd natuur in miniatuur.  Of het nu een spinnetje, larve van een insect of een slak is. Ik vind alle natuur mooi en de kunst is ze te vinden. Vaak zien we mensen door de natuur banjeren waarbij wij ons afvragen hebben ze eigenlijk wel iets gezien. Wij maken lange wandelingen waarbij we wel 5 uur kunnen doen over 1 kilometer. Maar hebben dan wel veel gezien.

lieveheersbeestje larve (7D000532)
Larve van lieveheersbeestje

Dus fotograferen is dus ook goed kijken en genieten van de dingen om je heen of ze nu groot of klein zijn. Het maakt dus niet veel uit waar je bent maar belangrijker is je bewust te zijn van je omgeving. Diverse foto’s die ik laat zien zijn op de rand van de groenbak gemaakt.

tuinslak (7D009969)
Slak

Kortom als je ook lekker wilt fotograferen kijk dan gewoon eens in je eigen omgeving

klaar voor landing (7D025876)
Ganzen op de vijver

veren poetsen (7D025231)
Jonge zwaan op het kanaal

caterpillar (Lymantria dispar) (7D028813)
De rups van een nachtvlinder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.