Slangenarend

Op diverse social media, had ik gezien dat er een slangenarend te zien was in een natuurgebied niet zo heel ver van huis. Voor ons een bekend gebied, want wij komen daar vaker. Nadat Nando deze op vrijdag al had gefotografeerd en ik helaas die dag niet mee kon, zijn we zaterdag middag terug gegaan in de hoop deze prachtige vogel te kunnen zien.

Al als we aan komen rijden, zien we dat we niet de enige zijn die interesse hebben in deze prachtige vogel. De ene met nog meer en grotere apparatuur dan de ander. Ik vang gesprekken op dat mensen er al vanaf kwart over zeven die ochtend zijn.

Drukte om de slangenarend te kunnen zien.

Als we aan komen lopen zien we gelijk een stipje in de lucht en inderdaad is het de vogel waarvoor ook wij gekomen zijn.

Een klein stipje hoog in de lucht

Als we de mensen voorbij zijn gelopen, de vogel zit hoog in de lucht, en wij met Bruc door wandelen, hangt de vogel ineens stil recht boven ons. En voor ik er erg in heb komt hij supersnel naar beneden om waarschijnlijk een prooi recht voor ons te pakken. Ik heb gelukkig mijn camera in de aanslag. Grappig is het om te zien dat hij zijn ogen recht op zijn doel gericht houd als hij naar beneden komt.

Tussen het hoge gras bij de boom gaat hij zitten en het duurt heel even voordat ik hem weer vind. Als hij een tijdje heeft gezeten vliegt hij naar een boom om daar weer te gaan zitten.

Als hij vervolgens naar een andere boom vliegt, ver buiten het bereik van de camera’s, laten wij de vogel voor wat hij is en zoeken een plekje op waar Bruc wat kan drinken en we even kunnen zitten. En natuurlijk zijn er ook nog andere mooie dingen te zien. Als we terug keren naar de auto komen er nog steeds mensen aanlopen om deze prachtige vogel te bekijken. En geef ze eens ongelijk.

3 gedachten over “Slangenarend”

  1. Pingback: Slangenarend op de Strabrechtse Heide - nandoonline fotografie blog

  2. prachtig, en wat een mazzel dat hij zo dichtbij was, wat een ogen heeft dat beest.
    je hebt hem er geweldig opgezet.
    en dan ook nog een bijzondere vlinder, de dag kon niet meer stuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.