Op zoek naar het noorderlicht.

Op 12 februari 2016 is het dan zo ver. We gaan naar Noorwegen. In de eerste plaats voor het mooie landschap, maar ook voor het noorderlicht. We hopen in de periode dat we er zijn deze te zien en te kunnen fotograferen.
Onze reis gaat via Oslo naar de Lofoten. Een eilandengroep langs de Noorse Kust In de provincie Nordland. In Harstad staat een auto voor ons klaar en via diverse plaatsen eindigen we ook onze reis weer op die plek.

Gevlogen heb ik nog nooit, dus dat is op zich al spannend. Of we het geluk hebben het noorderlicht te zien is ook spannend want het komt gemiddeld maar zo’n 2 a drie keer per week voor en dan duurt ie ook nog maar zo’n 2 minuten tot een half uur. Op mijn mobiel heb ik een app geïnstalleerd die aangeeft of het de moeite waard is om te gaan kijken of niet met de woorden : stay, try or go. Afgelopen week werd ik al een keer opgeschrikt door een Go berichtje.

sized_HP002670
Stay or go

Al lijkt het volgens sommigen niet zo en hebben we het niet aan de grote klok gehangen, de voorbereidingen zijn al een tijd in volle gang. Goede koffers waar ook een statief in kan. Geschikte winterkleding want de tempratuur kan enorm variëren. En dan natuurlijk niet te vergeten welke fotoapparatuur nemen we mee. En wat te denken van extra batterijen want, hoewel we ze gewoon elke avond kunnen opladen, door de kou zullen ze sneller leegraken.
In ieder geval, ik heb er zin in, of we het noorderlicht nu zullen zien of niet. Ik hoop jullie, als we terug komen, een hoop mooie foto’s te kunnen laten zien.

Het verslag van onze reis.

Lofoten 2016 Het Noorderlicht (1)

4 gedachten over “Op zoek naar het noorderlicht.”

  1. Wauww heel gaaf dat jullie dit gaan doen ! Ik hoop dat je een go krijgt van de app en met mooie foto’s thuis komt. geniet ervan en heel veel plezier ! en dat vliegen komt wel goed ! 🙂

    1. Het vliegen is inderdaad goed gekomen en mijn foto’s zijn te vinden in mijn laatste blogjes en op mijn flickr site. Heb een hoop prachtige foto’s gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.