Op herhaling

Als we gaan fotograferen gaan we vaak naar gebieden in de omgeving zoals Strabrecht of de Groote Peel. Heerlijk lekker naar buiten en eerlijk gezegd al kom je er nog zo vaak het verveelt niet gauw. De natuur is namelijk altijd anders en telkens zie je weer iets nieuws.

mist over het kiezelven
mist over het kiezelven
ijs op het kiezelven
ijs op het kiezelven

Het landschap is tussen deze twee foto’s met de jaren (06/2012 en 01/2017 ) ook aardig veranderd.

zonsondergang Galgeberg
zonsondergang Galgeberg ’13
wolken boven de Galgenberg '16
wolken boven de Galgenberg ’16

Omdat ik ook regelmatig met telelens fotografeer zijn de plekken niet echt te herkennen en zouden de foto’s ook op een andere plek gemaakt kunnen zijn.
We bezoeken ook regelmatig plekken nieuwe plekken.

voor het eerst bij de Haterse en Overasseltse vennen
voor het eerst bij de Haterse en Overasseltse vennen
Haterse en Overasseltse Vennen
Haterse en Overasseltse Vennen

Omdat de afstand hierbij vaak een rol speelt doen we dit vaak in een weekend, lekker kamperen. Een centrale plek uitzoeken van waar uit we diverse gebieden in die omgeving kunnen verkennen.

Kamperen in Friesland
Kamperen in Friesland

De vakanties plannen we ook zoveel mogelijk op voor ons onbekende plaatsen. Zoveel mogelijk zien en genieten. Maar nu gaat hier een uitzondering op komen. We gaan terug naar Noorwegen.

Noorderlicht
Noorderlicht

Toen we vorig jaar terug kwamen van de Lofoten, waren we hier zo van onder de indruk, dat we hebben besloten dit jaar weer te gaan. Voor een groot deel bezoeken we dezelfde locaties, vanuit andere slaapplekken dat wel. Maar het is zeer zeker geen straf om dezelfde locaties te bezoeken. De spanning is net als vorig jaar erg groot. Gaan we het noorderlicht zien, ligt er sneeuw of kunnen we de plekken bereiken die we willen. Alles is geregeld, plaatsen op de computer opgezocht en de koffers staan binnen handbereik.  Het aftellen is begonnen. Hoe dit alles verloopt lezen jullie in mijn volgende blog. Natuurlijk weer met bijbehorende foto’s.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.