Onkruiden zijn ook bloemen

Een prachtige quote over “onkruid” komt van Alan Alexander Milne de geestelijke vader van Winnie the Poeh  “Onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen.” En inderdaad als we ze van dichtbij bekijken kunnen we zien hoe prachtig ze zijn. Soms ergeren we ons er aan. Staan ze op een plek waar we ze niet willen en noemen we ze onkruid. Regelmatig zet ik ze op de foto. Soms zijn ze zo klein dat je er zo overheen loopt en ze niet eens ziet. Misschien dat je na het zien van deze foto’s eens een keer anders naar deze “ongewenste” plantjes gaat kijken. De insecten zijn er in ieder geval maar wat blij mee.

Een bloempje wat nog geen cm groot is. De gewone Reigersbek
Een bloempje wat we allemaal kennen. Het madeliefje.

Voordat je nu denkt dat ik al de namen van de bloempjes uit mijn hoofd ken vertel ik je eerst even dat ik hiervoor een makkelijke website raadpleeg. En geloof me de foto’s die ik hier laat zien is nog maar een kleine greep uit alle bloempjes rondom ons. Bijna alle foto’s zijn gemaakt binnen 5 km van huis.

Ik zou zeggen kijk eens goed om je heen. Ik ben benieuwd wat jij allemaal tegenkomt.

3 gedachten over “Onkruiden zijn ook bloemen”

  1. ALs ik kijk wat ik deze periode gefotografeerd heb is het 90% onkruid. Zo mooi en elke keer anders, nat, droog, bevroren, kortom ontzettend leuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.