Natuur dichtbij huis

Door de beperkingen van Corona zijn ook wij toch minder vaak van huis. Ondertussen heb ik maar de kwast in handen genomen en heel de buitenboel geschilderd. Een werk dat ook moet gebeuren. Ook heb ik een nieuwe hobby gevonden waar ook nogal wat uurtjes in gaan zitten en ik erg leuk vind om te doen. Ik ben aan het naaldvilten geslagen en heb diverse beestjes gemaakt waaronder onze eigen Bruc. En al zeg ik het zelf, ik vind hem erg geslaagd

Een naaldvilt Bruccie

De afgelopen weken was het erg warm hier in ons landje en dan moet het nog zomer worden. Echt erop uit in de natuur heb ik niet gedaan en tijdens onze wandelingen heb ik de camera thuis gelaten. Op een paar shoots na, heb ik mijn camera nauwelijks aangeraakt. Ook had ik nog enkele shoots gedaan waarvan ik helaas nog niks kan tonen omdat het een verrassing is.

Verder mocht ik weer wat foto’s maken van enkele honden in de buurt. Zo kwamen Kai, Caro, Lewis en Sem voor mijn lens.

Dit weekend echter had ik echt weer zin om even lekker met de camera op pad te gaan om te gaan fotograferen. Nando had een specifiek doel en Bruc maakt het niet uit waar naartoe als hij maar buiten mag. Als wij onze rugzakken pakken staat Bruc al te piepen bij de deur. Alsof hij weet wat er gaat gebeuren.
Op zaterdag laat in de ochtend, gewapend met camera, statief en een zak broodjes gaan we naar het kleine natuurgebied tussen Helmond en Bakel. Er loopt een riviertje. De karweise Loop en daar bij dat riviertje stellen we onze camera op. Er staat wel een windje, maar verder is het heerlijk buiten.
We blijven hier een paar uurtjes en vermaken ons prima.

Ook op zondag geeft de voorspelling aan dat het droog gaat blijven. Na de lunch pakken we weer onze spullen en ditmaal rijden we een klein stukje verder. Er is in de buurt een zandwinning. Eén gedeelte is bestemd voor recreatie. De ander zijde echter is een natuurgebied in ontwikkeling. Wij kiezen natuurlijk voor het tweede gedeelte. Bruc zit al snel genoeg in het water en ik ga nadat ik enkele lange sluitertijd foto’s gemaakt heb op zoek naar kikkers. Er zijn er genoeg, maar jammer genoeg ( of ik heb te weinig geduld) komen ze niet heel dichtbij.

Net voordat we naar huis gaan trekt er nog een prachtige wolkenlucht over. We houden het gelukkig droog. Bruc komt echt met tegenzin uit het water.

Wij hebben zelfs zo dicht bij huis weer mooie foto’s kunnen maken maar vooral genoten van twee mooie middagen.

1 gedachte over “Natuur dichtbij huis”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.