Meeliften met pa of ma

Hoewel ik weet dat Futen hun jongen op hun rug dragen en ik met grote regelmaat futen zie, had ik het nog nooit in het echt gezien. Tot vandaag. Tijdens mijn wandeling met de hondjes ( heb er een logé bij). Helaas had ik de camera niet bij me, maar met goede hoop ging ik even later op de fiets terug. En ja hoor, ik had geluk. Een koppeltje futen met hun jong zwommen lekker op hun gemak en ik liep rustig met ze mee. Even werd er zelfs een visje gevoerd en af en toe nam het kuiken zelf een plons.

De kuikens liften op de rug mee voor hun veiligheid. zo is er minder kans dat ze worden gegrepen door een reiger of een snoek. Ik heb weer met volle teugen genoten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.