Masterclass natuurfotografie mei 2019

Afgelopen week vond, alweer voor de zesde keer,  de masterclass natuurfotografie in de Auvergne plaats. 

Wij besloten om twee dagen eerder naar Frankrijk te vertrekken.  Zoals we gewend zijn werden we door Rob en Corine van La Fougeraie weer hartelijk ontvangen. Het voelt toch elke keer weer als thuiskomen. La Fougeraie, De Locatie waar we de komende week weer verblijven.
We willen de twee extra dagen gebruiken om nog wat meer van de omgeving te zien. Maar dan op een iets verdere afstand van de B&B. Terwijl de deelnemers zich op zaterdag opmaakten om te vertrekken bezochten wij het gebied van Le-puy-de-dome. Thuis hadden we natuurlijk al wel wat locaties via internet gevonden, maar het is toch anders als je er zelf staat.
We hebben deze dag weer prachtige natuur gezien met geweldige uitzichten.in de verte Château Murol

Na een hevige regenbui kunnen we foto’s maken van Point du vue roches in Tuilliere et Sanadoire. Een prachtige groep overblijfselen van vulkanen.
De koe staat nieuwsgierig te kijken naar wat ik kom doen.

Op zondag doen we het lekker rustig aan. We nemen nog even een kijkje op wat plaatsen waar we in de loop van de week nog terug zullen komen.Uitzicht op Polignac vanaf Roche du Flayac.

Prachtige wolkenluchten bij Polignac.

Laat in de middag druppelen de deelnemers binnen. Als we na het eten een voorstelrondje doen, kan de week beginnen.Het kasteel Folgoux vanaf een afstandje.

De masterclass zelf vliegt weer om. Met leuke deelnemers bezoeken we voor ons bekende plekken. Het is altijd weer heerlijk om te zien hoe enthousiast de deelnemers zijn en hoe aangenaam verrast ze zijn door de locaties waar we ze mee naar toe nemen.Onderweg stoppen voor een foto moment.

uitleg op locatie door Nando.
Samen naar composities zoeken.

Het eten verzorgt door onze gastheer en gastvrouw is zoals gewoonlijk ook weer uitmuntend en, zelfs ook na zoveel bezoeken,  weten ze ons weer te verrassen met nieuwe recepten.

Het weer is perfect om te fotograferen. Niet te warm, niet te koud en we krijgen prachtige luchten te zien.
Alsof het zo gepland is worden we door de natuur getrakteerd op een prachtig lichtspel als we boven op de berg Mont Denise staan.Prachtige wolkenluchten passeren ons deze week.

De zonsondergang op Mont Denise waarbij zoveel gebeurde dat je niet wist waar je moest kijken.
Hoe zet ik een koolzaadveld op de foto.

Fijn is het om bij de afsluitronde te horen dat iedereen zijn/haar leerdoelen van dat moment heeft gehaald en ze allemaal met veel plezier terugkijken op een prachtige week in de Franse Auvergne.

De week is weer voorbij gevlogen.

Wat mij betreft, kijk ik al weer uit naar de volgende masterclass die in september plaats vindt.

 

Meer foto’s van deze week zijn te vinden op mijn flickr pagina. Wees welkom om deze te bekijken.
Masterclass natuurfotografie Auvergne 2019

4 gedachten over “Masterclass natuurfotografie mei 2019”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.