Masterclass in de Auvergne

Het is al voor het derde jaar dat Nando een masterclass fotografie geeft in de Auvergne. Wat in september 2016 voorzichtig startte met één cursus, niet wetende hoe het zou lopen, vind nu twee keer per jaar plaats. Voor ons was deze masterclass in juni kort na ons verblijf op de Faeröer. Alle locaties waren voor ons  bekend en de voorbereidingen al gedaan. Het enige wat nog geregeld moest worden was een onderdak voor Bruc en de boodschappen voor onderweg.  Bij Rob en Corine is het voor ons zo’n beetje thuis komen. Samen zorgen zij voor heerlijke maaltijden en een prettig verblijf. De deelnemers zijn blij verrast over wat ze voorgeschoteld krijgen terwijl we dit van te voren ook altijd al duidelijk maken. Ook deze keer is het weer een leuke groep. Iedereen heeft zijn/haar eigen leerdoel en door de gezamenlijke hobby is er gespreksstof genoeg. We bezoeken met hen weer een aantal prachtige locaties waar Nando hen dan ter plekke een uitleg geeft over de diverse onderwerpen. Iedereen gaat dan ook met die info aan de slag. “Thuis” worden de foto’s vrijwel meteen bekeken en bewerkt. Ook hier kijkt Nando over hun schouders mee. Van elkaar worden ook dingen geleerd. Ik zie de mensen genieten en ik geniet mee. De plaatsen waar we komen zijn voor mij bekend en toch probeer ik ook weer een andere foto te maken. Soms lukt dat en soms ook niet. De dagen zijn soms lang. Opstaan voor zonsopkomst en in de nacht ook nog de melkweg vast leggen. Als je wilt mag je overslaan, maar niemand wil ook maar iets missen.  Er is ook ruimte voor vrije tijd waarbij iedereen zijn eigen gangetje kan gaan. De één doet een dutje terwijl de ander bezig is met hoe kan het ook anders foto’s.
Al met al was het weer een heerlijke week waarop ik met plezier terugkijk. Eigenlijk ben ik al weer benieuwd wat de volgende masterclass in september ons brengt.

Uitleg over compositie.
Fotograferen is ook genieten.
Een flinke regenbui dient zich aan.
Diep verstopt in een bos, spelen met lange sluitertijden.
’s morgens om half 5 je bed uit om op tijd te zijn om het fort van Polignac in de mist te kunnen fotograferen.
Wachten om een zonsondergang op de foto te kunnen zetten.

Genieten van de culinaire gerechten van Rob en Corine. Zij leggen ons zo in de watten dat de deelnemers en ook wij aan het einde van de week niet meer naar huis willen.

Zware regenbui in de verte. Later als we in de auto zitten krijgen wij deze over ons heen en daalt de temperatuur van 30 naar 14 graden.

Interesse in deze workshop. Kijk dan even op de site van Nando. Op onderstaand filmpje een impressie van deze week in foto’s en filmpjes

2 gedachten over “Masterclass in de Auvergne”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.