Lofoten 2016 (4)

Op naar Svolvær waar wij op het eiland Svinøya 2 nachten in een Rorbuer zullen slapen. Stoppen we maar een paar keer.
winterlanschap (HP003426)
Genieten van de mooie landschappen onderweg.

Het is vroeg donker en we willen op tijd bij ons huisje zijn. Als we onze spullen binnen hebben gezet gaan we vrijwel meteen op pad om het eiland te verkennen. Het is bewolkt waardoor het nog donkerder lijkt. Het eiland is volgebouwd met huisjes en verschillende visverwerkingsbedrijven. Er staan nog best wel wat oude huisjes, maar ik geloof dat die allemaal bewoond worden door toeristen net als wij. De verlichting bij de huisjes geeft wel sfeer en natuurlijk is het uitzicht over zee op de bergen prachtig.
ons huisje (HP003429)
Onze slaapplaats een 2 persoons rorbuer.

Keuken rorbuer (HP003557)
De keuken. Gezellig ingericht.

rorbuer (HP003436)
Rorbuer aan het water.

Avond in Svinøya (HP003481)
Avond op Svinøya

Schemering op Svinøya (HP003447)
Als de schemering valt.

donkere luchten (HP003459)
wolken boven de bergen.

In de verte zien we regen boven de bergen en ook wij blijven hier niet van bespaard. De hele avond blijft het bewolkt. Dit is wel jammer want de noorderlicht activiteit is wel erg hoog. Regelmatig kijken we even door het raam, maar helaas de bewolking blijft.
De volgende ochtend besluiten we op weg te gaan naar Utakleiv. Hier ligt een prachtig strand. Helaas zit het weer niet mee. Het regent en er staat een harde wind. De dooi is ingezet.

ijs op de parkeerplaats (HP003488)
Parkeerplaats is een ijsbaan geworden.

Gimsøystraumen bru (HP003490)
Harde wind op de Gimsøystraumen bru

Onderweg passeren we het Lofotr Viking museum en we besluiten, omdat het zo’n slecht weer blijft, om daar een kijkje te nemen. Er zijn originele vondsten te zien, maar ook een replica van een long house waar je alles mag aanraken, helmen mag opzetten en een maliënkolder mag aandoen. De ambiance ontbreekt helaas. Er lopen maar een handjevol mensen rond en we worden “achtervolgt” door een Viking medewerker.

Viking Long House
Restaurant gedeelte museum.

Feestzaal Long house (HP003520)
Long house.

malienkolder (HP003527)
Alles mag gepast en aangeraakt worden.

Het blijft de rest van de dag slecht weer. We rijden nog wel naar Utakleiv, maar gaan daarna snel weer terug naar ons huisje. Ook die avond en nacht hebben we, jammer genoeg, door het slechte weer geen noorderlicht meer gezien.
De volgende ochtend moeten we helaas al weer terug naar Harstad voor een laatste overnachting in hetzelfde hotel dan waar we de de eerste nacht geslapen hebben. Het is gestopt met regenen en de temperatuur ligt boven 0. We besluiten de toeristische route te nemen, die voert ons terug langs de plekken die we op de heenweg ook gepasseerd zijn. Echter door de flinke dooi zijn sommige plaatsen niet meer herkenbaar. Maar het landschap is nog steeds zo mooi dat ik er soms stil van word.

Als de dooi invalt (HP003646)
Waar we onze sneeuwschoenwandeling begonnen.

winter reflection (HP003573 pano)
Panorama van 9 foto’s

Europese zeearend (HP003726)
Europese zeearend. (Deze zijn hier talrijk)

Austerstraumen bru
Austerstraumen bru. een van de vele bruggen die de eilanden met elkaar verbinden.

Cold mountain_HP003676
De prachtige spiegelingen in het blauwe water.

stenenstrand (HP003654)
De hoge golven spoelen de sneeuw weg zodat de stenen zichtbaar zijn.

Hoewel het de hele dag redelijk weer is geweest, is het de laatste avond ook jammer genoeg weer zwaar bewolkt. De laatste dag is er weer 1 van de terugreis, Vroeg uit de veren, pakken ontbijten en dan weer naar het vliegveld om de auto in te leveren en te wachten op onze vlucht terug. Op de valreep zien we ook nog 2 elanden. Jammer genoeg staan ze langs de weg waar we niet kunnen stoppen en mijn camera ligt achterin de auto.

wachten op het vliegtuig (HP003778)
Wachten op ons vliegtuig

in the air (HP003787)
Van Harstad naar Oslo

in de wolken (HP003792)
Nog even genieten van het mooie uitzicht.

Het was een reis om niet te vergeten. Het vliegen is me voor 500% meegevallen. Ik kan nog lang nagenieten van de vele foto’s die we gemaakt hebben. Een fotoboek komt er zeker en ach Nando heeft nog wat kronen bewaard want we willen samen zeker een keer terug.

6 gedachten over “Lofoten 2016 (4)”

  1. Pingback: Lofoten 2016 Noorderlicht (3) | Door het oog van mijn camera

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.