Koningsdag

Oranje boven
Oranje boven

Nog steeds moet ik wennen aan Koningsdag. Ik blijf het steevast Koninginnedag noemen. Zelf heb ik helemaal niks met het koningshuis  en ik weet dat de meeste mensen die Koningsdag vieren dit alleen doen om lekker gezellig onder de mensen te zijn, een feestje te vieren of hun huis hebben opgeruimd en van die spulletjes af willen op een oranje markt. Kortom het is voor veel mensen een extra dagje vrij. Maar wat hebben wij dan gedaan op Koningsdag!!!!

Na een lekker rustig ontbijt hebben we onze spulletjes gepakt en zijn naar de Loonse en Drunense duinen gereden. Onderweg komen we een klein buitje tegen. De lucht is helder blauw met flinke wolkenpartijen. Prachtig fotografeer weer dus. Vanaf de plek waar wij de auto geparkeerd hebben  is het nog maar een klein stukje naar het honden losloop gebied. Bruc is zoals te verwachten weer erg happy en stuift dan ook meteen door het losse zand.

Bruc stuift meteen het zand in.
Bruc stuift meteen het zand in.
Een grote zandverstuiving met een Hollandse wolkenlucht.
Een grote zandverstuiving met een Hollandse wolkenlucht.

De zandvlakte lijkt oneindig groot. Heerlijk om hier lekker door te slenteren. Niet alleen te voet maar ook de ruiters genieten in deze oase van zand.

eenzame ruiter
eenzame ruiter

In de middag zoeken we een zandheuvel op waar we lekker onze lunch verorberen.  En ik vind het heerlijk om in de vrije natuur mijn boterhammetjes op te eten.

het duinlandschap
het duinlandschap
De lucht wordt steeds donkerser.
De lucht wordt steeds donkerder.
Regenbui in de verte.
Regenbui in de verte.

Als we een tijdje later achter ons kijken wordt het wel erg donker. In de verte zien we flinke regenbuien en ik ben bang dat ook wij het niet droog zullen houden. Dus langzaam, want overal om je heen is wel iets te fotograferen, lopen we weer terug naar de auto.

Zou door dit hoopje zand een nieuwe duin ontstaan?
Zou door dit hoopje zand een nieuwe duin ontstaan?

Een klein buitje wat geen naam mag hebben valt op ons neer en ik pak mijn camera in. Als we bijna bij de auto zijn en het ondertussen ook weer droog is geworden kruist een koppeltje kraaien ons pad. Als ik mijn camera weer uit de tas gehaald heb en mijn telelens erop heb gezet vliegt ie natuurlijk weer iets dieper het bos in. Maar wij hebben geduld en ik volg hem een klein beetje om toch nog een leuk plaatje van deze prachtige vogel te kunnen schieten.

Eén kraai vliegt snel weg.
Eén kraai vliegt snel weg.
De omgeving scannen.
De omgeving scannen.

Op weg naar huis zien we dat het dus op andere plekken flink heeft geregend en wij weer geluk gehad hebben.
Moe van het sjokken door het zand nestel ik me ’s avonds op de bank om nog even na te genieten via de foto’s die ik gemaakt heb. En Bruc?? Die is zo moe dat hij zijn mandje alleen nog uit komt voor zijn laatste wandeling voordat we gaan slapen.

Zoals altijd zijn de andere foto’s weer te bekijken op mijn flickr site
Cooper

2 gedachten over “Koningsdag”

  1. Leuk! Ik wandel daar zo graag! Ben alleen een keer verdwaald, dus volgende keer neem ik een kompas mee! Die kraai ziet er inderdaad topfit uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.