In quarantaine

Het is eind februari als ook in Nederland de effecten van het coronavirus, wat zijn oorsprong vindt in China, duidelijk gaan worden. Wij hebben voordien nog genoten van een lang weekend aan de kust van Normandië .
https://hetwie.nl/index.php/2020/03/12/weekendje-normandie/ Eigenlijk meteen daarna worden in Nederland ook beperkingen opgelegd. Ook voor ons heeft dat gevolgen. Waar we anders in de weekenden vaak een eindje rijden voor een prachtig stukje natuur, zoeken we dat nu dichter bij huis. En geloof me, de schoonheid van de natuur is vaak dichter bij dan je denkt. Je moet het alleen zien en je er voor open stellen.

De Karweischeloop

Aan het begin van het jaar maakten we plannen voor een masterclass lange sluitertijden fotograferen aan de Opaalkust. Deze zou plaats vinden in April zat eigenlijk al volgeboekt voordat hij online was gekomen en al snel volgde een datum voor de tweede masterclass in oktober. De Masterclass in April komt te vervallen en we hopen erop hiervoor een nieuwe datum te kunnen prikken. De masterclass Auvergne van Mei hebben we verzet naar september. Dus als alles dan weer “normaal” is, is dat ook opgelost. Het belangrijkste is immers dat we gezond blijven.

We hebben prachtig lenteweer en net als altijd maak ik mijn dagelijkse wandelingen met Bruc. Het valt wel op dat het veel drukker is dan normaal. Zelfs in de vroege ochtend. Maar gelukkig kan ik nog steeds mooie foto’s maken.

In het wijkpark zijn er ook al weer kuikentjes te bewonderen. Eerder zag ik al jonge eendjes en gisteren ontdekte ik een nestje waterhoentjes . De natuur gaat gelukkig gewoon door.

Vanochtend besloot ik om weer eens een rondje met de camera de doen. Helaas hebben de futen zicht te goed verstopt om een kijkje te kunnen nemen in hun nest, maar ik zag wel mooie andere dingen waar ik blij van werd. Zoals ik eerder al zei, je moet het wel zien.

Bruc vind het allemaal wel goed wat ik doe en sjokt met me mee of waar die los mag rent hij voor me uit. Grappig om te zien als we weer terug lopen is dat hij eigenlijk nog niet wil. Vaak gaat hij dan zitten en is hij met geen stok meer vooruit te krijgen. Spreekwoordelijk dan he, want hij is gek op stokken.

Hoewel de Corona crisis op mij persoonlijk niet zoveel invloed heeft, hoop ik toch dat deze snel voorbij is. Ik besef dat bij vele anderen het leed enorm is en prijs me gelukkig dat iedereen om me heen gezond is. Als iedereen zich nu houdt aan de regels kunnen we hopelijk ons normale leven weer snel oppakken. Blijf gezond en pas goed op jezelf.

balts van de Fuut

3 gedachten over “In quarantaine”

 1. Hoi Hetwie,
  Weer mooi beschreven en vastgelegd.
  Idd zoveel moois zichtbaar en om van te genieten, als je het wilt en kunt zien…
  Groetjes,.
  Mieke

 2. Dag Hetwie,
  Weer een mooi verhaal met vele mooie foto’s.
  Bruc is wel een heel mooi “fotomodel”, wat heb je mooie actieve foto’s van hem gemaakt.

  1. Dank je Marga,

   Bruc doet het inderdaad goed op de foto. Hij is ook helemaal in zijn nopjes als die mee naar buiten ma. Dat begint al als ik alleen maar mijn cameratas pak. De natuur in onze omgeving is ook erg mooi. Blij dat we in zo’n “groene” wijk wonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.