Herfstweekend

Afgelopen weekend hebben we twee heerlijke herfstwandelingen gemaakt. De weersvoorspellingen waren goed en er stond verder niks op de planning wat moest.

Dus zaterdagmiddag na het boodschappenrondje en de lunch hebben we onze spullen gepakt en zijn we naar het Limburgse gereden.  Deze dag staat het Leudal op de planning. Al twijfelde ik eerst nog even of we niet naar de St. Jansberg moesten gaan. Bij het Leudal is het heerlijk rustig.

Als we het pad inlopen genieten we al meteen van de herfstkleuren in het zonnetje.
Een plek waar normaal best wel wat mensen rondlopen is ook vandaag vrijwel uitgestorven.
De zon speelt met de varens onder de bomen.

Er hangen nog wel wat blaadjes aan de bomen en de laagstaande zon geeft het bos een gouden gloed. We wandelen een heel eind langs de Leu. Het is er rustig. We komen maar enkele mensen tegen. We maken wat foto’s, maar het doel van vandaag is genieten van het mooie van de natuur. Dat ook onze Bruc zich vermaakt spreekt voor zich. Hij piept tegenwoordig al als hij te weinig naar buiten kan (helaas voor hem staat de deur niet meer de hele dag open)

Lekker spelen en rennen in het bos.
de laagstaande zon tussen de bomen geeft alles een warme gloed.

Het loopt al tegen de klok van half vijf als we weer terug bij de auto zijn. Eenmaal thuis maken we weer plannen voor de volgende dag. We besluiten al in de vroege ochtend koers te zetten naar België. Naar de rivier de Hoëgne. We zijn hier al vaker geweest, maar nu starten we op een punt waar we stroomafwaarts gaan.
Op de start van onze wandeling hebben we nog een lekker zonnetje, maar als we bij het water komen lopen we vanaf daar in de schaduw.

Een zonnetje in de rug bij de start van onze wandeling.

Omdat we laat in het jaar zitten, zijn helaas de meeste bladeren al gevallen. De Hoëgne is een rivier met redelijk veel stenen. Dus je vind er genoeg “watervalletjes” of stroompjes om heerlijk op je gemak lange sluitertijd foto’s te maken.

De bomen zijn al helemaal kaal. Stroom versnellingen zijn er genoeg.
Spelen met lange sluitertijden.
Lange sluitertijden. Bladeren onder water.

We wandelen verder. Het is er niet erg druk. Bruc gaat ook zijn gangetje. Telkens als wij stoppen gaat hij of even in het water spelen of gaat gewoon zitten wachten tot we klaar zijn. De bruggetjes die vind hij maar eng. Voor de rest vermaakt hij zich ook prima.

Samen wandelen op zoek naar mooie plekjes.
Geduldig wachten tot wij klaar zijn met fotograferen.
Spelen met een stok.

Later in de middag gaan we dezelfde weg weer terug. Omdat ze de hele dag in de schaduw liggen zijn sommige bruggetjes erg glad. Maar ze hebben wel hun charme.

Eén van de vele bruggetjes langs de Hoëgne.
Als je de weg terug loopt, zie je toch weer andere dingen die de moeite van het fotograferen waard zijn.

Als we weer een heel eind op de terugweg zijn, zien we ook weer het zonnetje terug.

Het zonnetje reflecteert door de bomen in het water.

Ook vandaag was weer een prachtige dag in de mooie natuur.  Wij hebben weer genoten. Het was al weer een tijdje geleden dat we hier geweest waren, maar het blijft een prachtig gebied. In welk jaargetijde dan ook.

2 gedachten over “Herfstweekend”

  1. Wat een heerlijk bossig weekeinde. Je foto’s zijn prachtig. De natuurplaatjes, de stroomversnellinkjes, maar ook die van Bruc (vooral waar hij zit te wachten en waar hij bijna over die tak heen springt. Gaaf!). Wat een heerlijke herfstplaatjes met dat riviertje erbij. Heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.