Einde van het jaar

Als een jaar naar het einde toe loopt, dan zit ik altijd tegen mijn nog niet bewerkte foto’s aan te hikken. Sommige heb ik door “gebrek” aan tijd soms zelfs nog niet eens bekeken. Want al vlug heb ik daarvoor in plaats al weer nieuwe gemaakt. Ook dit jaar ben ik weer dankbaar voor alle prachtige dingen die ik heb gezien en mogen fotograferen. Zowel op schitterende locaties als de Faeroër eilanden, de Opaalkust, Luxemburg en de masterclasses fotografie naar de Auvergne maar zeker ook gewoon in mijn eigen wijk en andere mooie plekken in Nederland.  Op vele plekken heb ik dan ook stil gestaan om de sfeer in me op te nemen en op andere plaatsen viel ik letterlijk echt stil door de grootsheid van de natuur. Door mijn foto’s bladerend besef ik ook dat ik het moeilijk vind te kiezen uit al die prachtige foto’s die ik gemaakt heb. Wat ga ik bewaren, wat deel ik en wat gaat gewoon meteen de virtuele prullenbak in. Keuzes, keuzes, keuzes.

Papegaaiduiker in het zonnetje bij Gásadalur Faeroër eilanden
De hoogste berg op de Faeroër eilanden beklimmen met een prachtig uitzicht.
Heerlijke ochtend achter de camping in Larochette, Luxemburg.
De krijtrotsen van Cap Blanc Nez in het gouden licht van de avondzon. Opaalkust.
Spelen met lange sluitertijden bij Audresselles aan de opaalkust in Frankrijk.
Samen genieten van de mooie momenten van de dag op prachtige locaties tijdens de masterclass natuurfotografie in de Auvergne.
Ook de kleine dingen worden niet vergeten. Groots in hun zijn. Auvergne. September 2018
Een prachtig stroompje in het Limburgse Geijsteren.
Olivia. Foto gemaakt in ons wijkpark in Brouwhuis.
De “spoorweg” ooievaars in Nuenen.

Ook dit jaar weer is onze hond Bruc een gewillig fotomodel geweest waarop ik heb kunnen oefenen. Ook andere honden uit de buurt zijn het “slachtoffer” geworden van mijn wandelingen met de camera.  Het is natuurlijk wel altijd leuk om hun baasjes blij te kunnen maken met een mooie foto van hun lieve huisdier.

Bruc, onze eigen kanjer. Erg fotogeniek dus altijd een leuk model.
Jessy, Bruc zijn beste vriendinnetje.
Jessy en Cooper. Twee Collies uit de buurt.
De vriendin van mijn neefje met hun hond Jaxx.
Boy. een Roemeense resquedog

Zoals de afgelopen vijf jaar heb ik ook in 2018 weer foto’s mogen maken op een basisschool. Helaas door die nieuwe privacy wet mag ik hier bijna niets over publiceren. Ik  heb ook hier leuke, ontroerende, spontane en grappige momenten vast kunnen leggen. Deze zijn allemaal verzameld en ik hoop dat de leerlingen van toen over enkele jaren wel met plezier kunnen terugkijken naar deze foto’s. Ik heb er inmiddels over de 7000 en het zou zonde zijn als hier in de toekomst niks mee gebeurd.

Olivia tijdens de voorleeswedstrijd op de Montessorischool.

Leuk is ook dat een boek uitgekomen is over de annexatie van onze wijk bij de stad waarin ik woon, waarin diverse  foto’s van mijn hand zijn opgenomen. Eerlijk gezegd doe ik verder nog niet zo heel veel met mijn foto’s.  Dus Ik vind dit natuurlijk wel erg leuk.

Boek over Brouwhuis.
Een van mijn foto’s in het boek.
Een foto gemaakt aan de rand van de wijk. Eén van de foto’s die in het boek is opgenomen.

En zo kruipen we weer naar de laatste twee maanden van 2018 benieuwd naar wat 2019 weer gaat brengen. In ieder geval zijn er al weer twee masterclasses natuurfotografie door Nando gepland. Dat is al weer een mooi vooruitzicht. Wat er verder nog voor me op de fotografie kalender staat blijft ook voor mij nu nog een verrassing. Ondertussen blijf ik hier door de wijk struinen met mijn camera en Bruc.

Gisteren tijdens een wandeling nog een foto gemaakt van deze prachtige reiger.

2 gedachten over “Einde van het jaar”

  1. Mooi samengevat Hetwie en gelardeerd met prachtige foto’s. Ik geniet er telkens weer van. Ga vooral door met mooie plaatjes te schieten en ze, samen met je verhalen, met ons te delen. Dank je wel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.