Een nieuwe fotoworkshop

Een nieuwe fotoworkshop van Nando betekend ook dat we nieuwe fotolocaties moeten zoeken. Na een zestal jaren een workshop gedaan te hebben in de Franse Auvergne was het tijd voor verandering. Rob en Corine voorheen onze gastheer en gastvrouw uit Folgoux zijn verhuisd naar de Tarn. Voor ons een gelegenheid om eens te gaan kijken wat voor fotografie mogelijkheden daar zijn.

Vijf mei was het zo ver. Vijf dagen de tijd om ons te oriënteren. Omdat we bij Rob en Corine verbleven mocht Bruc lekker mee. Thuis hadden we al wat huiswerk gedaan naar mogelijke plekken om te fotograferen. Ook Corine vulde ons “wat te zien” lijstje aardig aan. Na een hartelijk ontvangst en een goede nachtrust konden we de eerste dag al meteen op pad. Bepakt met camera gingen we op zoek naar de mooie plekjes van de Tarn.

Op zoek naar geschikte locaties

De Tarn heeft diverse Bastide dorpjes, Middeleeuwse stadjes met een rechthoekig stratenpatroon van acht blokken rondom een centraal plein. Al vanuit de verte zie je deze op een heuvel liggen. De dorpjes zijn nog authentiek en bevatten vele oude elementen met even oude details.

Naast de dorpjes waren we natuurlijk ook op zoek naar natuurlijke elementen van dit gebied. Ook die hebben we gevonden. Weidse uitzichten, mooi groen met in dit jaargetijden diverse wilde bloemen. Het gebied Gaillac waar we verbleven ligt tussen de wijnvelden wat met de wijnranken vanaf de heuvels ook een prachtig beeld oplevert.

Na wat flinke wandelingen door bospaden vonden we ook prachtige watervallen en zelfs grotten. De Tarn heeft het allemaal.

Bruc was elke dag van de partij. De ene keer wat enthousiaster dan de andere. Maar hij had het ook enorm naar zijn zin.

Het was een vermoeiende maar ook prachtige week, waarbij we zoals we gewend zijn weer in de watten gelegd werden door Rob en Corine. Een week waarin we genoeg gezien hebben om te kunnen concluderen dat er genoeg mogelijkheden zijn voor weer een fantastische fotografie reis.
Hoe precies die plaats gaat vinden, moeten we natuurlijk nog bekijken, maar ik heb nu al zin om terug te gaan naar dit prachtige gebied in Frankrijk.

Wat ga je leren?

De focus van de masterclass fotografie in de Tarn zal bij compositie en beeldopbouw liggen. Hoe breng je hetgeen je fotografeert het beste in beeld. Waar let je op, welke instellingen gebruik je, welke brandpuntafstand? Maar ook belichting komt aan bod. Wanneer gebruik je één belichting, wanneer een belichtingstrapje?

Er komt een stukje theorie aan bod, wat direct in de praktijk uitgevoerd kan worden in de Bastide dorpen, in Abli, of in een van de prachtige natuurgebieden. Hoe kies je een onderwerp, hoe maak je gebruik van lijnen. Maak een ideale vlakvulling en kies de beste belichting voor dat moment.


Data Masterclass Tarn van 07 tot 13 mei 2023
01 tot 07 okt. 2023
Meer informatie en opgeven kan via onderstaande link.

http://www.nandoonline.com/workshops

Een klein overzicht van de plekken die we gaan bezoeken.

1 gedachte over “Een nieuwe fotoworkshop”

  1. Pingback: Op verkenning in de Tarn - nandoonline fotografie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.