Een lang weekend Schiermonnikoog

Zoals bij iedereen viel ook ons jaarlijkse programma in duigen. Geen workshops in Frankrijk en geen vakantie naar het buitenland. Nu is het in Nederland ook erg mooi en nadat onze kampeervakantie in Friesland een beetje in het water was gevallen besloten we dit lichtjes over te doen met een kort verblijf op Schiermonnikoog.
Schiermonnikoog een prachtig autoluw eiland wat behoort tot het Unesco wereld erfgoed. Van ons uit een kleine drie uur rijden met de auto en een kleine 45 minuten varen met de boot. De auto blijft in Lauwersoog, en voor ons gemak, hebben we fietsen gehuurd met een aanhangertje voor Bruc. De fietsen staan bij aankomst al klaar bij de boot en de koffers worden met de taxi naar ons hotel gebracht. Ze hebben de zaakjes goed voor elkaar daar op dat eiland.

Brucs eerste keer in een fietskarretje. He is not amused

We hebben een appartement gehuurd recht aan het Noorderstrand met uitzicht op zee en de Noordertoren. De rode vuurtoren uit 1854. Het is heerlijk om lekker over het strand te banjeren en na afloop samen lekker te eten in het restaurant recht onder ons appartement. Hoewel het dit weekend ook niet zo’n heel mooi weer is, hebben we genoten van het eiland. Spelen met Bruc op het strand, heerlijke wandelingen en af en toe tijd om te fotograferen.

Op maandag, de dag dat we weer vertrekken, laat de zon zich eindelijk zien en daarbij ook een prachtige regenboog. Bij een regenboog hoort echter ook regen, maar gelukkig zijn we erop voorbereidt. Als we om half twee de boot terug nemen naar het vaste land vaart de zon met ons mee. Voor mij nog even de kans om te genieten aan dek van het voorbij stromende water van het wad. En hiermee komt weer een eind aan een prachtig weekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.