De maansverduistering.

Op vrijdag 27 juli was er weer een bloedmaan en een maansverduistering te zien. Voor dit fenomeen, waarvan de media een enorm spektakel heeft gemaakt, zijn we naar het plaatsje Dalem gegaan. Het strandje ligt recht tegenover slot Loevestein.  Voor mij is er de kans om eerst nog even lekker te zwemmen waarbij Bruc en onze logeerhond Benji zich ook nog even kunnen uitleven op het strand en in het water.

Benji op het strandje bij Dalem.
Slot Loevestein in het laatste zonlicht van de dag.

Helaas was door de laaghangende bewolking de opkomst van de maan niet zo goed te zien. Het strand was vol met mensen die op een gegeven moment teleurgesteld vertrokken. Ik vond het gewoon heerlijk om op het strandje te zitten. Tot ineens iemand riep. Daar is die. In het begin nog wat vaag maar later goed zichtbaar.

Eerste zicht op de maan als die uit de wolken tevoorschijn komt.
De bloedmaan en Mars boven Slot Loevestein

Samen met Mars de rode bloedmaan boven slot Loevestein fotograferen is me dus toch nog gelukt. Als de muggen me niet massaal aanvielen had ik vast nog wat langer willen blijven.

Als we later weer bij de auto aankomen maak ik met een enorme telelens nog een foto waarbij de maan nog een deel verduisterd is.

Langzaam komt de Maan weer uit de schaduw van de Aarde.

Hoewel het niet zo’n spektakel was, was het toch wel weer leuk om te zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.