De kleuren van de ochtend.

Een meteorologische winterdag op de Strabrechtse Heide. De voorspellingen op de vorige dag gaven aan dat het een mooie zonnige dag zou worden met kans op mist.

Bruc in zijn element.

Met deze voorspelling en een heerlijke wandeling in het vooruitzicht pakken wij onze fotografie spullen en begeven wij ons in alle vroegte naar Strabrecht.
Een bekende plek, want dan weet je waar de zon op gaat komen en waar je het beste kunt gaan staan. Ook Bruc is weer helemaal in zijn sas want het betekend voor hem lekker naar buiten. Rennen waar het kan en af en toe lekker knagen op een stok.
Rond de klok van half 8 arriveren we op plaats van bestemming. We moeten nog wel even lopen want het ven waar we naartoe willen ligt niet bij de parkeerplek. Maar dat geeft niet want de wereld om ons heen is prachtig. De lucht is rozerood en al gauw haal ik mijn camera tevoorschijn.

Voordat de zon opkomt.

Er hangt een dunne laag mist, die de kleuren in de lucht nog intenser lijken te maken.  Ik blijf maar foto’s maken want de sfeer en het licht is prachtig. Langzaam verdwijnt de kleur weer uit de lucht en het voelt koud en grijs aan.

grijze mistbanken
in de mist.

Maar dan, na enkele minuten laat de zon zich zien. De lucht kleurt zalmroze en zet de wereld om me heen in een prachtig diffuus licht.

Als het zonnetje zich laat zien.

Wij zijn niet de enige die van deze prachtige ochtend genieten. Er zijn diverse mensen te zien die ook vroeg hun bed voor dit prachtige landschap verruild hebben. Mooi is het om te zien hoe ook zij genieten van al het wonderbaarlijke om ons heen.

fotograferen met hun mobieltje.
De zon geeft het koude landschap kleur.

Als we na een poosje met verwondering hebben staan kijken vervolgen we onze weg. De kleur in de lucht veranderd naarmate de tijd verstrijkt. In de richting van de zon nog warm en geel terwijl achter ons de lucht langzaam blauw kleurt.

samen wandelen.
in de richting van de zon.
Als ik even de andere kant opkijk
Een blauwe lucht.
Mist en rijp hebben nog de overhand..

Als we rond de klok van 12 onze auto naderen is de magie verdwenen en de meeste rijp gesmolten. Maar de winter is nog erg jong en wie weet krijgen we vlug weer een kans om ons met al dit moois te omringen.

1 gedachte over “De kleuren van de ochtend.”

  1. Prachtige natuurfoto’s van een heel mooie omgeving, Hetwie!
    (dan is het hier toch maar behelpen 😉 )
    Niet dat ik het je nadoe hoor 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.