De Boomkikker

Als we op zondag aan het ontbijt zitten, vraagt Nando of ik nog iets wil doen vandaag. Het is wisselend bewolkt en er zou af en toe een bui kunnen vallen. Omdat ik de laatste week wel wat boomkikkers voorbij heb zien komen, stel ik voor dat we ook op zoek gaan naar deze leuke beestjes.

Op zoek naar kikkers

De locatie die we voor ogen hebben is een uurtje rijden en als we op de plek aankomen zien we dat het geregend heeft. Er komen ook mensen net terug die zo te zien onderweg een flink pak regen gehad hebben. Wij hebben eerlijk gezegd hier geen rekening mee gehouden. Gekleed in korte broek en hemdje ga ik op pad met Nando en Bruc. Hoewel we weten waar we ongeveer moeten zoeken is het toch een heel speurwerk om ze te vinden. Door de regen zijn ze ook ondergedoken tussen de bladeren. Nando is de eerste die er één vind.

Een beetje cameraschuw.

Wij proberen altijd zo min mogelijk de omgeving te verstoren. En nadat dit kleine kikkertje is gaan verzitten, komt er een mevrouw aan die wel eens even zal kijken waar het beestje gebleven is. Ruw tilt ze de blaadjes op waarachter het beestje zich heeft verstopt. Je raad het al!! Weg is het kikkertje.

We gaan verder op een ander plekje kijken en daar zitten er best veel. Alleen zijn ze heel klein. Onderstaande foto geeft je een beeld van hoe groot ze zijn.

Goed zoeken. Sommige zijn maar een vingertopje groot.

We vinden er nog een paar en gewapend met tele- en macro lens leggen we de kikkertjes vast op de gevoelige plaat.

We laten de kleine kikkertjes voor wat ze zijn en gaan terug naar de auto. Toch nog even hier kijken, stel ik voor als er nog een paadje is wat we niet hebben gehad. Daar vinden we nog twee prachtige exemplaren. Ook een stuk groter dan de rest.

Als we bij de auto komen zoeken we op google maps een plek waar Bruc nog even los kan rennen en spelen. Hij heeft zich zoals altijd weer voorbeeldig gedragen. Vast aan de lijn, met engelengeduld. De plek is zo gevonden. Een stukje waar je over de dijk langs de Maas kan lopen en hij er zelfs ook nog even kan zwemmen. Kortom we hebben weer een leuke middag gehad. Het is dan ook al half zeven als we de auto thuis parkeren.

3 gedachten over “De Boomkikker”

  1. Pingback: Op zoek naar de boomkikker - nandoonline fotografie blog

  2. Weer ’n leuk verhaal over jullie boomkikkertjes.
    Ik heb ze nog niet op de plaat staan en ga er ook eens naar op zoek.
    Heb ’n lokatie opgekregen in de AWD, dus als ik weer eens tijd heb moeten wij, Jeannette en ikkuh, daar maar weer eens heen.
    Je ziet ze t.z.t. wel verschijnen op FB, als we onze goede speurneuzen ophebben!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.